Over Saskia

Mijn naam is Saskia Antwerpen-Bouwhuis en ik ben eigenaar van coachpraktijk Op naar Balans!. Al meer dan 30 jaar werk ik met mensen, eerst als verpleegkundige en daarna als manager in de gezondheidszorg. Door deze ervaring werd ik steeds meer geboeid door wat mensen beweegt. Wat maakt dat ze bepaalde keuzes maken, die hen al of niet verder helpen? Hoe komt het dat sommige mensen steeds maar weer tegen dezelfde zaken aanlopen? Hoe kunnen sommige mensen zichzelf altijd maar weer aan de kant zetten om anderen voor te laten gaan? Vragen die ertoe leidden dat ik een langgekoesterde wens in vervulling liet gaan, namelijk coach worden.

Naast mijn HBO-opleidingen tot verpleegkundige en management in de gezondheidszorg, heb ik de Beroepsopleiding tot Coach Practitioner en de opleiding Dieper Coachen tot Coach Senior Practitioner/Counsellor gevolgd aan de Alba-academie te Veldhoven. De diploma's van deze post-HBO opleidingen worden erkend door de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en internationaal door het EMCC (European Mentoring & Coaching Council). In 2017 rondde ik de 2-jarige opleiding tot NLP Master Practitioner af bij Heart Systems Nederland in Geulle, erkend door de NVNLP (Nederlandse Vereniging van NLP ). Ik hecht aan continue ontwikkeling en heb sindsdien diverse kortere opleidingen gevolgd, o.a. op het gebied van stress- en burn-outcoaching, Advanced Integral Eye Movement Therapy (I.E.M.T.) en Systemisch coachen. Momenteel volg ik de 2-jarige basisopleiding tot rouw- en verliesbegeleider bij Land van Rouw. Ik maak deel uit van 2 intervisiegroepen en heb op regelmatige basis gesprekken met een supervisor

Vele coachtrajecten verder, heb ik in 2016 van coaching volledig mijn beroep gemaakt. Ik ben naast mijn praktijk werkzaam als bedrijfscoach binnen MeanderGroep Zuid-Limburg, een grote zorginstelling, waar ik medewerkers begeleid bij het aanpakken en oplossen van privé- en/of werkgerelateerde problemen.

Professioneel handelen is voor mij vanzelfsprekend. Om die reden ben ik als coach aangesloten bij de NOBCO, hanteer ik de Internationale ethische code van de EMCC en van de Association for Coaching (zie download onderaan deze pagina) en val ik als coach onder het klachtenreglement van de NOBCO.

Ik ervaar het als een voorrecht om mensen te mogen ondersteunen bij het verhelderen van hun vragen, het vinden van hun eigen oplossingen en het in praktijk brengen van deze nieuwe inzichten.

Cliënten waarderen o.a. de rust die ik uitstraal, dat ik goed luister, ze ondersteun bij het verwoorden van hun gevoel en hun mening, een resultaatgerichte aanpak heb en dat ik empathisch, duidelijk, analytisch, en geduldig ben,

Wat mag je van mij verwachten?

 • dat ik vertrouwelijk omga met alles wat je mij vertelt (zie privacyverklaring onder aan deze bladzijde)
 • dat ik werk vanuit gelijkwaardigheid tussen cliënt en coach
 • dat ik respect heb voor jouw eigenheid en dat jouw belevingswereld mijn uitgangspunt is
 • dat ik luister zonder oordeel
 • dat ik je waar nodig een spiegel voorhoud of confronteer
 • dat ik je kritische vragen stel
 • dat ik je motiveer om aan de slag te gaan met je nieuwe inzichten
 • dat humor daarbij niet vergeten wordt
 • dat ik telefonisch of via mail bereikbaar ben tussen 2 gesprekken als je daar behoefte aan hebt
 • dat het coachtraject snel van start kan gaan (binnen 2 weken)
 • dat ik het coachtraject niet langer maak dan nodig is


06-47099715
info@opnaarbalans.nl